Често Задавани Въпроси

 • Тук ще намерите най-често задаваните въпроси и техните отговори свързани със закупуването на стоки през сайта ни www.nextdaydeal.com

  Ако имате въпрос, чийто отговор не е тук, моля задайте го чрез формата за контакт и ще получите персонален отговор на запитването си.

 • ЗА ПРОДУКТИТЕ: Оригинални ли са продуктите?

  Да, всички  публикувани оферти на сайта, са на оригинални продукти, предлагани за продажба от производители, официални вносители, търговци и/или дистрибутори за територията на Република България.

 • ЗА ПРОДУКТИТЕ: Имате ли магазин, в който мога да прегледам продуктите?

  Нямаме собствена магазинна мрежа, в която да закупите на място желаните от Вас продукти и не предлагаме директната им покупка в търговски обект. “NextDayDeal” е електронен магазин за пазаруване, който дава възможност от рекламираните в платформата стоки и услуги да се възползват потребители, които да закупят продуктите посредством сключване на договор за покупко-продажба на стоки от разстояние.

 • ЗА ПРОДУКТИТЕ: Продуктите ползват ли се от право на гаранция?

  Когато Търговецът/Рекламодателят е предоставил за продукта търговска гаранция, гаранционната карта следва да придружава продукта при доставката. В този документ са описани подробно Вашите права и задължения по условията за осъществяване на гаранционно обслужване. В случай на допълнителни въпроси относно условията на гаранционно обслужване, можете да пишете на някой от следните електронни адреси: info@nextdaydeal.com ; support@nextdaydeal.com.

 • ЗА ПРОДУКТИТЕ: Разопакованите продукти могат ли да се ползват от правото на връщане в 14 дневен срок?

  Да, можете да разопаковате продукта и да разгледате съдържанието му, но е необходимо да запазите и да не нарушавате целостта на опаковката, както и да запазите цялата окомплектовка на продукта, за да упражните правото си на връщане на продукта в 14-дневния срок.

 • ЗА ПРОДУКТИТЕ: Какво да направя при дефектен продукт, установен при доставката?

  При доставката следва да прегледате  внимателно доставените стоки за външни, видими дефекти, като в случай че констатирате евентуални повреди, удари и други щети, установени при доставка, следва да попълните и подпишете протокол за щети (Приемо -предавателен протокол)  в присъствието на куриера, в който описва констатираните дефекти и незабавно да ни уведомите на имейл: support@nextdaydeal.com  или тел. 0879188009. 

 • ЗА ПРОДУКТИТЕ: Какво да направя при дефектен продукт, установен след доставката?

  В случай че установите дефектен продукт след приемане на доставката, последващи претенции за външни видими дефекти на получената стока се явяват неоснователни. Ако се касае за несъответствие с договора за продажба, което не може да бъде констатирано при приемане на доставката, следва да насочите претенцията си към Търговеца/Рекламодателя в качеството му на отговорно лице по смисъла на Закона за защита на потребителите и/или към оторизиран от производителя сервизен център, посочен в гаранционната карта за продукта, в случай че е предоставена търговска гаранция. В случай на възникнали въпроси, свързани с дефекти на закупените стоки, сме на разположение за съдействие на имейл: support@nextdaydeal.com  или тел. 0879188009.

 • ЗА ПРОДУКТИТЕ: Имам въпрос, който се отнася за конкретен продукт.

  Може да ни изпратите запитването си на имейл: support@nextdaydeal.com  или тел. 0879188009 и при първа възможност ще осигурим отговор и необходимото съдействие за получаване на информацията. 

 • ЗА ПОРЪЧКАТА: Трябва ли да се регистрирам, за да направя поръчка?

  Не е необходимо да се регистрирате предварително преди да попълните потребителската си кошница. Това може да се случи с регистриран акаунт, както и от нерегистриран потребител с въвеждане на електронна поща и две имена. Когато обаче генерирате своята поръчка, сайтът сам ще Ви предложи да създадете своя потребителски профил и да се запознаете и приемете Общите  условия, което е задължително, за да пазарувате чрез нашия сайт www.nextdaydeal.com . Този профил можете да използвате в бъдеще, за да пазарувате отново и да получавате различни отстъпки при покупките ви в съответствие с търговската политика на сайта, както и да преглеждате историята на Вашите поръчки,  затова запазете информацията относно своето потребителско име и парола за достъп до услугите на сайта. Ако вече имате регистриран профил, можете да влезете в него чрез изписване на потребителското си име и парола и да пазарувате.

 • ЗА ПОРЪЧКАТА: Какви са стъпките, за да направя поръчка?

  Изберете продукта, количеството и натиснете бутона „Купи“, след което можете да пазарувате чрез Вашия акаунт или в случай че нямата такъв, без регистрация. Като следващата стъпка изберете начин на доставка, адрес за доставка и адрес за фактуриране, в случай че е различен, начин на плащане, потвърдете съгласие с Общите условия и натиснете бутона „плати“, за да завършите поръчката си. Не можете да преминете към следваща стъпка, в случай че не сте попълнили цялата задължителна информация от предходната стъпка. В случай че цялата информация е попълнена коректно, на сайта ще бъде изписан текст: „Благодарим Ви за поръчката! Ще получите имейл с потвърждение, когато поръчката е изпратена.“ Очаквайте и имейл с потвърждение на електронната си поща.

 • ЗА ПОРЪЧКАТА: Как ще разбера дали поръчката ми е приета?

  Когато финализирате поръчката си, ще бъде изписан текст: „Благодарим Ви за поръчката! Ще получите имейл с потвърждение, когато поръчката е изпратена.“ Проверете своята електронна поща за посочения имейл с потвърждение, че поръчката Ви е успешно генерирана и приета за обработка. В случай че не откривате такова съобщение в електронната си поща, моля проверете своята "СПАМ" папка, а ако в „СПАМ“ папката липсва съобщение, вероятно поръчката Ви не е завършена докрай. Моля да се върнете към поръчката и да проверите дали сте завършили всички стъпки или се свържете с нас, за да осигурим необходимото съдействие.

 • ЗА ПОРЪЧКАТА: Не успявам да завърша поръчката си! Какво да правя?

  Ако имате съмнение, че поради техническа или някаква друга причина не сте успели да подадете успешно поръчката си, най-добре е да се свържете с нас за съдействие на имейл: support@nextdaydeal.com или тел. 0879188009.

 • ЗА ПОРЪЧКАТА: Мога ли да допълня поръчката си?

  Поръчките се обработват в рамките на няколко часа и след като веднъж са генерирани, не могат да бъдат допълвани. Ако Вашата поръчка е преминала в статус "Потвърдена", за който сте получили имейл, то вече не може да прибавяте продукти към нея, тъй като тя е включена в заявка към склада. Допълването може да направите под формата на нова поръчка или да ни пишете или да се свържете с нас на телефоните за контакт, за да ви дадем указания, ако е необходимо.

 • ЗАПЛАЩАНЕ на поръчката: Как става заплащането на поръчката?

  Разполагате със следните варианти, за да заплатите стойността на поръчката си:

  - Наложен платеж: При тази опция дължимата сума се изплаща в офиса на куриерската фирма или на куриера, който ще достави пратката Ви в момента на доставка на стоките.

  - Банков превод: За банково плащане може да използвате следните банкови детайли:

  В полза на: Юнайтед Трейд Груп ЕООД
  При банка: Уникредит Булбанк АД
  IBAN:  BG95UNCR70001523078586
  BIC:  UNCRBGSF

   При банково плащане като основание за превода моля посочете номера на поръчката, която заплащате и Вашите две имена. Имайте предвид, че този вид плащане отнема до един работен ден, за да се отрази в системата ни. Ние ще обработим Вашата поръчка възможно най-бързо, затова е необходимо да не забавяте плащането ѝ, тъй като поръчката няма да бъде обработена и изпратена за доставка до постъпване на сумата по наша банкова сметка.

  - С кредитна или дебитна карта Visa / Master Card – изберете вида карта както и нейния издател, попълнете номера на картата, дата на валидност, Вашите имена и 3 /три/ цифрения код,  който се намира на гърба на картата. Ако Вашата банка издател изисква допълнително потвърждение за сигурност или т.нар. 3D Secure Payment, тогава е нужно да въведете паролата, като допълнително потвърждение за да се осъществи плащането.

  - PayPal/EPay: За целта следва да разполагате с регистриран потребителски профил и банкова карта за разплащанията и плащането ще бъде изтеглено от картата/сметката с която сте регистрирани.

   

 • ЗАПЛАЩАНЕ на поръчката: Мога ли да получа фактура за покупката си?

  Стоките, които доставяме, са придружени от фактура, включително можете да изберете адрес на фактуриране, в случай че е различен от адреса на доставка. В случай че желаете да получите фактура, издадена на юридическо лице, е необходимо да попълните вярно данните на дружеството, на което желаете фактурата да бъде издадена.

 • ЗАПЛАЩАНЕ на поръчката: Имам проблем със заплащането с кредитна/дебитна карта.

  Проблемите при заплащането с кредитна/дебитна карта най-често се дължат на няколко причини: уверете се, че потвърждавате плащането, натискайки правилния бутон. Проверете дали в банковата сметка, с която е захранена картата, чрез която се опитвате да заплатите поръчката си, има необходимата наличност за извършване на транзакцията. Ако е необходимо, заредете сметката си с допълнителни средства, за да имате възможност да извършите плащането. Не затваряйте прозореца преди да е приключило плащането и да се появи съобщение, че плащането е извършено успешно. Така ще прекъснете транзакцията и тя няма да бъде извършена. Ако проблемите с плащането продължават, свържете се с нас или с обслужващата Ви банка за съдействие.

 • ЗАПЛАЩАНЕ на поръчката: Какво ще стане, ако заплатя поръчката си предварително, а някой от продуктите в нея се изчерпа?

  Ако поръчката Ви вече е заплатена с кредитна/дебитна карта чрез банков превод или посредством PayPal/EPay, а някой от поръчаните в нея артикули е изчерпан преди да успеем да я заявим в склада, ние ще възстановим сумата, която сте заплатили за този продукт или при Ваше желание може да добавим друг продукт на същата стойност. Ако предпочитате възстановяване на заплатената сума, ние ще възстановим сумата по картата/сметката, от която сте извършили плащането.

 • ЗА ДОСТАВКАТА: Коя куриерска фирма ще достави пратката ми?

  Като наш клиент Вие получавате безплатна  доставка с куриерска компания Еконт Експрес. Срокът за доставка на стоки, закупени от сайта www.nextdaydeal.com , за които е получено плащане, до посочения от потребителя адрес или офис на Еконт е от 24 (двадесет и четири) часа до 3 (три) работни дни, след получаване на потвърждение на поръчката, като срокът може да бъде удължен при официалните празници и/или почивни дни със срока на неработните дни. Във всички случаи е възможно забавяне в посочените срокове за доставка, за което Вие ще бъдете своевременно уведомени. 

 • ЗА ДОСТАВКАТА: Какво ще стане ако не успея да приема пратката си в указания срок?

  При създаването на своята поръчка, сте запознати със сроковете за доставка. Ще получите съобщение от куриера за деня на доставка, включително можете да се свържете с куриера, за да уточните часовия диапазон, в който куриерът ще посети адреса Ви. Разбира се, могат да възникнат и непредвидени обстоятелства, които да Ви попречат да получите поръчката си лично. В този случай Вие следва да осигурите друго лице, което да я получи от Ваше име или да посетите офис на Еконт, след като уточните къде се намира пратката. В случай че не получите пратката си в срок, куриерът ще върне пратката към нас, а разходите за куриер следва да ни бъдат възстановени, включително имаме право да удържим едностранно стойността на тези разходите от заплатената от Вас цена на поръчаната стока съгласно Общите ни условия. Ако след това генерирате нова поръчка за тези или други артикули, ние ще я придвижим за обработка, само ако я заплатите предварително, с което да гарантирате ангажираност.

 • ЗА ДОСТАВКАТА: Не съм получил фактура с доставената стока. Какво да направя, за да ми бъде предоставена?

  Моля да се обърнете към нас за съдействие на следния имейл: support@nextdaydeal.com  или тел. 0879188009.

 • ЗА ДОСТАВКАТА: В пратката липсва гаранционна карта, как да процедирам?

  В случай че за продукта е предоставена търговска гаранция, продуктът ще бъде доставен с гаранционна карта. В случай че такава липсва, моля да се обърнете към нас за съдействие на имейл: support@nextdaydeal.com или тел. 0879188009 или директно към Търговеца, посочен във фактурата.

 • ЗА ДОСТАВКАТА: Кои са предимствата на поръчката онлайн?

  Поръчката може да бъде генерирана по всяко време на денонощието и ще бъде обработена автоматично, така че нямате ограничения да поръчвате стоки само в работно време. При покупката на продукт от разстояние не трябва да посещавате търговски обект, да чакате на опашки и да пренасяте физически покупките си до дома. Пазаруването онлайн става бързо, лесно и ще Ви спести време и средства. Включително имате предвиден и законово гарантиран 14-дневен срок за отказ от покупката, от който не можете да се възползвате при покупка на стоки от търговски обект.

 • ВРЪЩАНЕ на стока от покупка: Какво да правя, в случай че доставения продукт не съответства на поръчката?

  Когато установите, че доставените стоки явно не съответстват на заявените от Вас, имате право да поискате доставените стоки да бъде заменени със съответстващи на поръчаните в срок от 24 часа от уведомяването ни за такова искане на имейл:  support@nextdaydeal.com или тел. 0879188009.

 • ВРЪЩАНЕ на стока от покупка: Мога ли да върна закупени чрез сайта продукти?

  Съгласно Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП) е право на всеки клиент-физическо лице, който има качество на Потребител по смисъла на допълнителните разпоредби на ЗЗП, да върне стоки, закупени онлайн, ако тези стоки не го удовлетворяват по една или друга причина. Вие имате право да се откажете от договора извън търговския обект само и единствено по отношение на стоки, които не са употребявани и попадат в приложното поле на ЗЗП в частта договори от разстояние. За подобни случаи ЗЗП предоставя 14-дневен срок от датата на получаване на стоките, като уточнява, че транспортните разходи по връщането (ако има такива), са за сметка на клиента. Може да върнете закупените артикули с куриер по Ваш избор. С всяка Ваша поръчка ще получите фактура с прикрепен касов бон, които трябва да запазите. В Общите условия и в условията Отказ от покупка е наличен стандартен формуляр за връщане на стоки. Отбележете продуктите, които желаете да върнете и причина за тяхното връщане. Подпишете формуляра и го изпратете заедно с продукта, който връщате на посочения адрес. Ще получите известие от нас, когато обработим пратката.

 • ВРЪЩАНЕ на стока от покупка: Кога и как ще ми бъде възстановена заплатената сума?

  За възстановяване на сумата ЗЗП предвижда 14-дневен срок от датата на която Вие сте ни информирали за Вашето решение за отказ от договора и при условие, че в този срок сте върнали поръчаните артикули. Ние се стараем да правим това по-рано, като ще Ви информираме с имейл веднага, щом извършим плащането. Подробна информация относно процедурата и сроковете при отказ от закупена стока можете да откриете в Общите условия, публикувани на сайта.